Beeldende les voor primair onderwijs ``Vreemde Vogels``

Bij het Kinderatelier van Kunstlokaal geef ik les aan een gezellige groep kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Dit jaar zijn we bezig met het thema Vreemde Vogels.

Wat is een Vreemde Vogel eigenlijk? Is het letterlijk een vogel, of kan het ook een mens zijn? Maar dan wel een mens waar iets raars aan is. En heeft een vreemde vogel hobby’s? Houdt hij van lekker eten? Gaat hij nog naar school, of werkt hij al? Kortom……. heel veel vragen.

Hiermee start ons onderzoek. Al brainstormend heeft ieder kind besluiten genomen over zijn eigen Vreemde Vogel. Vervolgens is deze vogel getekend in een omgeving waarin deze graag verblijft. En sommige Vreemde Vogels hebben zelfs een naam gekregen.

Maar nu komt pas de echte uitdaging, het zelf maken van je Vreemde Vogel in de vorm van een knuffel. Dit betekent lapjes stof uitzoeken, knippen en aan elkaar naaien, vullen en versieren. Het kost wat tijd, maar ze zijn ontzettend goed gelukt. Nu moeten er nog serviezen, huizen, schilderijen van opa’s en oma’s en nog veel meer gemaakt worden. Alles bij elkaar word het dan een compleet Vreemde Vogelwereld.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment